kingpig
|
Posted: April 24, 2010 12:04 by kingpig
|
|
Wątek o dość wąskiej tematyce jaką jest redagowanie kodu. Musimy trzymać się pewnych zasad, aby kod był dość jednolity i wszytkim przyjemnie się go czytało (oczywiście nikomu łba nie urwie, jeśli tych przepisów nie będzie się zawsze i wszędzie trzymał). Wszystko do przedyskutowania. Moje sugestie:
|
Pisanie kodu - zasady -_o
Replies: 5 - Last Post: November 10, 2010 21:07
by: kingpig
« Older Topic
» Newer Topic
showing 1 - 6 of 6
miszaa
|
Posted: April 25, 2010 18:21 by miszaa
|
a potem bedzie takie coś ![]() napewno musimy robic którki badz dluzszy opis kazdej funkcji (co pobiera, co zwraca) w pliku naglowkowym + jak jej uzywac wlasciwie jesli chodzi o male funkcje i zmienne lokalne to nie widze powodu by ich nie nazywac jakos dziwnie typu "dupa1" itp, moze to nie jest zbyt profesjonalne ale czy napewno sa jakies wielkie przeciwskazania co do tego? a zbedne komentarze czesto sa naprawde ciekawa lektura np:
lub:
|
Piotr Sobiech
|
Posted: April 26, 2010 07:49 by Piotr Sobiech
|
|
Ja powiem tylko krótko: http://wierzba.miks.uj.edu.pl/~gurgul/doxygen/ Głowna wartość trzeba zamieszczać PRZED funkcją, w formacie doxygen'a, a komentarze wewnątrz kodu pisać, tylko jeśli naprawde jest do tego potrzeba, tzn jeśli jest możliwość, że stosujemy jakis trick, o którym zapomnimy za tydzien, za dwa
|
Hyuuga-sama
|
Posted: October 15, 2010 18:09 by Hyuuga-sama
|
|
wybaczcie ze odgrzebuje temat-zombi, ale dopiero go zauwazylem i mnie zaciekawil :> 1st: komentarze wlasne sa na prawde ciekawa opcja, byle bez przesady (look @ linux kernel v1 source e.g.) 2nd: a komentarze w stylu: // i dont know why and how it works, but it does mozna wstawiac? ;p |
showing 1 - 6 of 6
Replies: 5 - Last Post: November 10, 2010 21:07
« Older Topic
» Newer Topic